Βιογραφικό

 

Μιχάλης Σπυρόπουλος - Φωτογράφος

 

Γεννημένος στο Αγρίνιο.

Απόφοιτος της σχολής Παπαντωνοπούλου στην Αθήνα και του Τμήματος Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, με εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές στα multimedia και την επεξεργασία εικόνας

Δούλεψε σε κινηματογραφικά πλατώ, βοηθός σε κινηματογραφικές ταινίες και σήριαλ για την τηλεόραση. Από το 1995 εργάζεται ως επαγγελματίας φωτογράφος. Με προνόμιο την επαγγελματική του εμπειρία στην εικόνα, την τεχνική εκπαίδευση του στην φωτογραφία και στην επεξεργασία της, έφτιαξε το δικό του studio και πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο το 2005.

Αντικείμενο του είναι η φωτογράφιση, Γάμων, Βαπτίσεων, η λήψη και επεξεργασία Εταιρικών και Επαγγελματικών Βίντεο, η Διαφημιστική φωτογραφία και η κάλυψη οποιασδήποτε κοινωνικής εκδήλωσης.

Του αρέσει να αμφισβητεί τον εαυτό του συνεχώς και να πειραματίζεται με νέες ιδέες και τεχνικές. Πιστεύει ότι η τεχνική αρτιότητα μπορεί να είναι απαραίτητη, αλλά η δημιουργία μιας πραγματικά άρτιας φωτογραφίας απαιτεί τον συνδυασμό εμπειρίας και τεχνικής κατάρτισης. Αναντικατάστατη είναι βέβαια και η ματιά του φωτογράφου, σε μια σκηνή που εκείνος θα αποφασίσει τι θα συμπεριλάβει και τι θα αφήσει εκτός πλάνου, ώστε να ενισχύσει το θέμα του. Όταν φωτογραφίζει γάμους είναι πολύ σημαντικό για αυτόν να δουλεύει πάνω στην εικόνα που το ζευγάρι έχει δημιουργήσει.

Στόχος του είναι να φωτογραφίσει τις καλύτερες στιγμές τους που θα αποτελέσουν την πιο γλυκιά ανάμνηση.

Feedback